Teatrul EXCELSIOR prezintă pe 10 și 11 martie 2023, de la ora 19:00, premiera oficială a spectacolului Punk Rock de Simon Stephens, regizat de Vlad Cristache.

Visceral, incisiv, bulversant, Punk Rock este o analiză dezarmant de sinceră a societății noastre, din perspectiva unor adolescenți aflați în pragul examenului maturității.

Bulversați de hormonii care fac ravagii și lipsiți de suport real din partea adulților, ei își descarcă angoasele prin violență. Cronometrul ticăie ireversibil spre descătușarea finală…

Vlad Cristache: „Punk Rock e un strigăt de ajutor pe care o generație îl aruncă în eter, în speranța că cineva îl va auzi și, totodată, un spectacol manifest – un pumn dat societății care nu îi înțelege pe tineri. Este un spectacol must-see. Pentru că sângerează ca o rană vie, pentru că e dur, dar în același timp fun și sexy, și pentru că are la bază textul unuia dintre cei mai importanți autori de teatru contemporani.”

Piesele lui Simon Stephens se remarcă prin incisivitatea cu care aduc în atenția publicului teme incomode și subiecte de maximă actualitate, iar Punk Rock o confirmă din plin.

Piesa dezvăluie comportamentele autodistructive și antisociale pe care le generează anxietatea în rândul tinerilor.
Un detaliu inedit al acestei noi producții a Teatrului EXCELSIOR este faptul că îi veți vedea pe actori în formulă de band rock, așa cum dezvăluie chiar regizorul spectacolului: „Am alcătuit o trupă rock formată din actorii teatrului și acest live band full electric exprimă tot ceea ce nu poate fi exprimat în cuvinte în scenele piesei (…) Momentele muzicale din spectacol reprezintă partea scufundată a iceberg-ului, coșmarul care se ascunde sub aparenta jovialitate a vieții de liceu.”

Vlad Cristache: „Demersul meu este să interogăm pe parcursul poveștii această nevoie de libertate pe care o simți când ești adolescent și să vedem de unde vine ea și care sunt consecințele (din păcate, dure) ale acesteia… Unde e limita peste care nu poți să treci în încercarea de a fi cu adevărat liber și să evadezi din cușca normelor impuse de societate?”

Trailer: https://youtu.be/GlA6wVbMMII

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma bilet.ro și de la Casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR. Detalii: www.teatrul-excelsior.ro.

Punk Rock este cea de-a patra din seria celor șapte producții care vor avea premiera până la finalul acestei stagiuni la Teatrul EXCELSIOR.

PUNK ROCK
de Simon Stephens
Distribuția:
William Carlisle – Dan Pughineanu
Bennett Francis – Matei Arvunescu
Chadwick Meade – Alex Popa
Lilly Cahill – Ioana Niculae
Cissy Franks – Ana Udroiu
Nicholas Chatman – Alex Călin
Tanya Gleason – Teo Dincă
Dr. Richard Harvey – Oliver Toderiță / Robert Radoveneanu
Regia: Vlad Cristache | Scenografia: Andreea Tecla | Lighting design: Cristian Șimon | Preparator muzical percuție: Lucian Maxim | Preparator muzical chitară și bas: Adi Coman | Grafică covor scenă: Karla-Maria Broșteanu | Producător delegat: Vasea Blohat | Video și grafică afiș: Iustin Șurpănelu | Fotografii: Andrei Gîndac

Recomandat: 15+

Spectacolul conține violență explicită. Efectele speciale sonore și vizuale pot afecta persoanele cu fotosenzitivitate și sensibilitate cardiacă.