Hard Rock Cafe împlinește săptămâna aceasta 12 ani de la deschiderea restaurantului pe piața din România. Momentul aniversar a fost marcat miercuri, pe 22 ianuarie, printr-un concert susținut de legendara trupă rock Phoenix – ocazie cu care solistul trupei, Nicu Covaci, a donat celebra vestă de piele pe care a purtat-o în concerte.

„Am avut aproape întotdeauna, în ultimii 30 de ani, acest accesoriu: vesta din piele. Nu numai pe scenă, ci și în afara ei… Vesta care va ajunge la Hard Rock Cafe este cea pe care am purtat-o cel mai mult în concerte, în ultimii ani. Este o amintire care m-a sprijinit ani de zile în luptele mele personale și o fac cadou celui care merită să o poarte, cu dorința să fie un om drept, cinstit și curajos! S-a întâmplat să nu fie vorba de un om, ci de un loc despre care știu că are aceleași valori”, a declarat Nicu Covaci, solistul Phoenix.

Cadoul va fi inclus în  colecția de memorabilia a Hard Rock Cafe București, Nicu Covaci alăturându-se astfel sutelor de artiști din toată lumea care au contribuit la celebra colecție Hard Rock Cafe.

„Suntem bucuroși să aniversăm un nou an în familia Hard Rock Cafe, alături de cei care ne-au susținut și ne-au ajutat să creștem pe parcursul celor mai frumoși 12 ani pentru noi aici. Ne onorează donația primită de la Nicu Covaci și cu siguranță va avea un loc de cinste în colecția noastră, alături de toate suvenirurile legendare primite de-a lungul anilor”, a completat Marius Băban, General Manager Hard Rock Cafe România.

Hard Rock Cafe București găzduiește o colecție impresionantă de peste 300 de costume de scenă, instrumente muzicale, LP-uri de aur și platină, postere și coperți de albume care au aparținut unor artiști și trupe de renume, precum: The Beatles, Michael Jackson, Metallica, Bruce Springsteen, Madonna, Robbie Williams, Elton John, Prince, Tina Turner, Richie Sambora sau Steve Tyler. Artiștii români care au donat obiecte pentru colecția Hard Rock Cafe sunt Holograf, Cargo, Cristi Minculescu și Cornel Ilie.

La nivel internațional, Hard Rock este cel mai important expozant și colecționar de obiecte care au aparținut marilor vedete ale scenei, transformând restaurantele în adevărate muzee ale muzicii. Colecția de suveniruri expusă în restaurantele HRC din toată lumea numără peste 85.000 de piese, prezentate prin rotație, în toate cele peste 200 de restaurante din lume.