Cu atât de multe bucătării, arome, gusturi și tradiții diferite, nu este de mirare că a apărut întrebarea: ”Care este țara cu cea mai bună mâncare din lume?”. Site-ul Ranker i-a lăsat pe consumatorii din toate colțurile lumii să răspundă la această întrebare. Din cele 150 de țări votate, bucătăria românească a ieșit pe locul 64 în clasament. 

10. Thailanda

Bucătăria thailaneză este considerată, de asemenea, una dintre cele mai sănătose bucătării ale lumii, care jonglează cu arome și gusturi picante și gustoase. Cele mai folosite ingredient sunt chili-ul, usturoiul și curry-ul.

9. Liban

Bucătăria libaneză poate fi considerată o combinație între bucătăria mediteraneană și cea arăbească. Este una dintre cele mai apreciate bucătării ale lumii și considerată una dintre cele mai sănătoase. Ingredientele principale sunt fructele, legumele, carnea slabă, ierburile aromatice și condimentele.

8. China

China are una dintre cele mai vechi culturi culinare din lume și, de asemenea, una dintre cele mai variate. Oameni din toate țările sunt mari iubitori ai mâncării chinezești, iar popularitatea ei cunoaște un trend în plină ascensiune.

7. Japonia

În bucătăria japoneză, la bază stau ingredietele locale, principale fiind peștele, zarzavaturile, orezul și tăițeii. În gastronomia japoneză accentul cade pe sezonalitate și pe mâncăruri sănătoase și în același timp și gustoase.

6. Mexic

Bucătăria mexicană este cunoscută pentru varietatea ingredientelelor și condimentele specifice Mexicului. Cele mai folosite ingrediente sunt fasolea, porumbul și ardeiul. În Statele Unite, mâncarea mexicană face parte din meniul de zi cu zi.

5. Grecia

Bucătăria grecească are o tradiție de peste patru mii de ani, de aceea gastronomia joacă un rol foarte important pentru poporul grec. Mâncărurile lor sunt gătite cu ingrediente proaspete și hrănitoare, asezonate cu ulei de măsline, vin și brânzeturi produse local.

4. Spania

Spania are la bază o istorie culinară bogată, care a dus la crearea unei bucătării unice și este alcătuită dintr-o varietate de feluri de mâncare, cu mii de rețete și arome. Acest lucru se datorează, în special, diferențelor georgrafice și culturale dintre regiunile acestei țări.

3. India

Bucătăria indiană are printre cele mai condimentate mâncăruri din întreaga lume, dar și cele mai complexe. Țara mai este recunoscută și pentru ierburile și mirodeniile pe care le produce. India a fost o destinație culinară încă din cele mai vechi timpuri și continuă să atragă gurmanzi din toate colțurile lumii.

2. Franța

Bucătăria franțuzească este una dintre cele mai apreciate din lume. Pentru bucătarii francezi gătitul este o artă, tocmai de aceea Franța este cunoscută drept țara care a definit conceptul de fine dining, iar influența ei este resimțită în întreaga lume.

  1. Italia

Bucătăria italienească este una dintre cele mai populare din lume, iar popularitatea ei crește în fiecare an tot mai mult. Este fără îndoială delicioasă, cu arome bazate pe ingrediente de calitate și de sezon. În același timp, este foarte ușor de preparat, de aceea este alegerea perfectă pentru atunci când ești în grabă și vrei să prepari ceva rapid.