La inceputuri – 1889 – primii pasi
Proiectat initial pentru a servi ca pavilion grandioasei Expoziții de la Paris din 1890, localul se vede insa finalizat abia in 1892 datorita lipsei de fonduri. Maestrul Ion Mincu il denumeste „Bufetul de la Sosea”, iar in scurt timp acesta devine locul preferat al bucurestenilor reprezentati cu precadere de catre boieri.
Bufetul de la sosea – 1892 – in vino veritas
Stilul neo-romanesc in care este construit monumentul se remarca prin veranda in trei arce, medalioanele de ceramica intens colorate dar si prin motivele etnografice. In linia planului superior Ion Mincu nu a uitat sa puna in evidenta mandrele podgorii romanesti, inscriptii ca Berbeci, Panciu, Cotnari, Odobesti, Dragasani fiind si astazi
 Casa Doina – 2003 – un local in afara timpului
In 2003 Bufetul se transforma in actualul “Restaurant Casa Doina” ce pastreaza insa acelasi aer specific a Bucurestiului de alta data, a vremurilor in care dupa o plimbare cu trasura, ori dupa celebra „Bataie cu flori”, boierii insotiti de sotiile imbracate dupa ultima moda pariziana, se retrageau pentru racoritoare sau supeu.
Casa Doina este o constructie autentic romaneasca din sec. XIX unde arta culinara si serviciile ireprosabile imbie oaspetii intr-o atmosfera deosebita.
Casa Doina
Adresa: Sos Kiseleff nr. 4, Bucharest, Romania
Rezervari: 021 222 6717