Pe 15 și 16 Octombrie 2022 organizatorii celui mai așteptat eveniment din România dedicat vinurilor premium invită pasionații și specialiștii Horeca la ediția de toamnă a festivalului care a luat naștere în 2016, în același loc, Fratelli București, str. Glodeni, nr 1-3.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere un număr record de tipuri de vinuri premium, provenite de la un număr impresionant de producători din România și de peste hotare.

An după an, festivalul a continaut să crească în dimensiuni – de la ediția din mai din acest an, evenimentul se desfășoară în mai multe săli și spații amenajate pentru a putea primi cele peste 100 de crame din România, SUA, Franța, Italia, Spania, Argentina, spumantele de top din Champagne și Prosecco, alături de produse gourmet, bere craft sau cafea de specialitate.

Nu vor lipsi nici la această ediție zona special dedicată vinurilor Bio,reprezentanții de top din Republica Moldova, cât și zona gourmet, cu specialități internaționale, patiserie fină de inspirație frantuzească si specialități de pâine.

Carrefour România se alatură și anul acesta festivalului prin Deschidem Vinul Românesc, un program național pe termen lung, care are misiunea de a sprijini industria vinului românesc și de a pune România pe harta internațională a vinului.

De la debutul din 2019, peste 200 de etichete s-au alăturat programului, unele noi în retail, unele vândute exclusiv în Carrefour la nivel național și unele premiate la concursuri internaționale de vinuri, precum International Wine Contest Bucharest, Concours Mondial de Bruxelles, International Wine Challenge sau Decanter World Wine Awards.

Reciclare fără granițe la RO-Wine cu Reciclad`OR! Partenerul sustenabil al evenimentului, va aduce noi eco-experiențe și la această ediție a festivalului ce au ca scop principal acordarea atenției asupra impactului pe care îl are fiecare asupra mediului înconjurător.

De la totem-urile digitale pe teme de colectare separată și reciclarea deșeurilor, la cea mai mare provocare de a crea sticla supradimensionată din toate sticlele generate de consumatori/ vizitatori/ producători, pe tot parcursul evenimentului.

Festivalul include sali de degustare, zone dedicate relaxării și socializării vizitatorilor și partenerilor, precum și o sală special amenajată pentru masterclass-uri și prezentări susținute de personalități din lumea vinului – iar această ediție are deja calendarul de conferințe completat!

Ca la fiecare ediție, accesul  pentru toți cei implicați în piața de vinuri sau horeca este gratuit, în baza înregistrării prealabile pe site-ul oficial al evenimentului, romaniawinefestival.com.

Biletele pentru eveniment pot fi achiziționate online pe site ul oficial al evenimentului sau în zona de acces a festivalului.
La această ediție s-au înscris profesioniști din toate colțurile țării, magazine de vinuri, hoteluri, importatori, distribuitori, proprietari de restaurante, dar și vizitatori din străinătate veniți special pentru aceasta ediție.

 „Suntem bucuroși să revenim cu o nouă  ediție RO-Wine de toamnă la  București. Entuziasmul vizitatorilor noștri este în creștere, fapt dovedit cu cifre, iar acest lucru ne-a determinat, alături de producătorii participanți, să revenim la programul pre-pandemic, de două ediții pe an la Fratelli București.

Am pregătit un program plin de surprize și o selecție cu totul specială de vinuri și spumante pentru această ediție”  – Marinela Ardelean și Liviu Popescu, organizatorii RO-Wine | The International Wine Festival of Romania.

VĂ MULȚUMIM!

Mulțumim partenerilor RO-Wine:
Banca Transilvania, Carrefour, Reciclad’Or, Fratelli, AQUA Carpatica,Chef & Sommelier, Courtyard By Marriott Bucharest Floreasca.

Și partenerilor media:
Phoenix Media, Radio Guerilla, Business Review, Horeca Insight, CARIERE, IQads, Trends HRB