Mihai Căldăraru, omul mic cu suflet mare
Mihai Căldăraru este un tânăr bucurestean care și-a învins destinul, fiindcă viața nu a fost deloc blândă cu el. Mai mult de jumătate din viață și-a petrecut-o în orfelinate, fiind abandonat de părinți imediat după naștere.

Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale i-au deteriorat starea de sănătate, dar aceste încercări l-au ambiționat pe Mihai Căldăraru să-și îndeplinească dorința arzătoare de a ajuta și de a aduce bucurie copiilor care au trecut prin aceleași suferințe, asemenea lui. Mihai Căldăraru a luptat zi de zi pentru a depăși toate provocările și pentru a mearge mai departe.

Mihai Căldăraru a urmat cursurile unei Școli de Arte și Meserii, apoi Școala Populară de Artă și un curs de inspector de resurse umane. Părăsind, în cele din urmă, orfelinatul a putut înțelege drama copiilor instituționalizați, așa că și-a dedicat timpul, energia și toate resursele interioare pentru ajutorarea acestora. Prima slujbă a fost aceea de ajutor într-un restaurant, la spălat de vase.

”Mihai Căldăraru este un om mic, dar cu un suflet mare”, spun cei care îl cunosc.

Toți cei care doresc să sprijine această inițiativă pot suna la numărul de telefon 0739.377.777

Gala Națională a Binelui a susținut reprezentanții celor mai active asociații, organizații și grupuri civice implicate în domeniul social din România și anul acesta, tot la Opera Națională din București.

Premiul a fost acordat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Direcția Generală de Familie și Politici Demografice alături de partenerii săi și recunoaște contribuția Fundației Alfa în domeniul Educație și tineret, asistență socială și servicii medicale.

Aflat la prima ediție, evenimentul „Gala Națională a Binelui” și-a propus să aducă recunoaștere publică inițiativelor filantropice întreptate spre atenuarea dezechilibrelor sociale din România.

La Gală au participat reprezentanți ai ONG-urilor premiate și persoane publice, printre care Natalia-Elena Intotero – Ministrul Familiei, dr. Alexandru Rafila – Ministrul Sănătății, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, Senator și Cristina Chiriac, antreprenor și fondatoarea CONAF România.

„Această distincție reflectă dorința și dedicarea mea, precum și a echipei de voluntari din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului București – AEPF, de a sprijini comunitățile vulnerabile. Fiecare „bine” este o picătură într-un ocean de nevoi, iar fiecare gest de generozitate ne aduce mai aproape de un impact pozitiv vizibil”, a declarat Mihai Căldăraru.