Evenimentul a fost reprogramat pentru data de 13 Mai.

Crezi că bucătăria românească nu mai are secrete? Atunci vino alături de noi pentru a vedea o RE:construcție modernă a preparatelor clasice. Și, cum mâncarea unește, te vom aduce alături de oameni implicați civic, antreprenori, oameni care contribuie la evoluția societății. Odată ce oameni faini și activi se RE:găsesc, apar colaborări care conduc la schimbări în comunitate.

Prima colaborare pe care v-o propunem, alături de partenerii noștri de la Miele Romania, este participarea la cel de-al doilea eveniment BOUTIQUE – Concept Restaurant hosted by Miele: RE:Gătește Românește. Taxa de participare este 33 de euro, sumă pe care dorim să o donăm integral Luminiței Costea. Vrei să ne ajuți? Participă la eveniment: paypal.me/boutiqueCR

Elementul principal al serii va fi Chef Johnny Șușală, co-fondator și partener la Rare Food Services. Cu peste 20 de ani de experiență în bucătărie, el ne va arăta cum preparate tradiționale pot fi RE:interpretate pentru a spune o nouă poveste, redefinindu-ne astfel identitatea gastronomică.

În plus, experiența lui de viață poate fi o sursă de motivație pentru cei care sunt pionieri în domeniile lor, Johnny fiind unul dintre primii chefi români care a ales să meargă pe drumul bucătăriei românești moderne. Așadar, fie că sunt din domeniul culinar, fie că sunt personale, întrebările sunt călduros încurajate.

Alături de Ioan Șușală îl vom avea pe Nica Laurentiu, somelier maître d’ Nuba. De 16 ani în domeniu, prezența lui garantează un pairing adecvat între preparatele lui Johnny și vinul oferit de partenerii noștri de la Serve. Mai mult decât atât, istoria vinurilor servite, dar și istoria meseriei de somelier, vor completa evenimentul.

În urma primei ediții am strâns 500 de euro pentru Pantile Nicoleta Georgiana, o tânără masterandă ce suferă de hemilie radială care, confruntată cu birocrația și piedicile sectorului public, dorește să aducă o schimbare în administrația de stat.

Acest lucru ne dă încredere că acum o putem ajuta pe Luminița Costea, o fată de 17 diagnosticată cu lupus eritematos sistematic în urmă cu 4 ani. Boala nu poate fi tratată, însă poate fi ținută sub control. Cu toate piedicile financiare și medicale, puternică și încrezătoare, a absolvit clasa a 10-a ca premiantă și a început să se pregătească pentru admiterea la Facultatea de Drept.

Spune că „adevărul trebuie să iasă mereu la iveală” și vrea să lupte pentru a aduce dreptate altora, oricât i-ar fi ei de greu. Pentru că noi credem că societatea are nevoie să RE:găsească oameni puternici și dispuși să își sacrifice timpul și energia pentru binele comun, ne dorim să o ajutăm pe Luminița să își continue viața.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, Luminița are nevoie de tine. Noi îți oferim o experiență culinară completă și un cadru inedit de networking, tu îi oferi Luminiței o săptămână de viață. Ajută-ne să ajutăm! Dacă te-ai decis, achiziționează un bilet acum: paypal.me/boutiqueCR
———
Meniu:

Aperitiv
Ou poșat, ceapă crocantă și mămăliguță cu trufe, fiartă în lapte de capră

Terra Romana Sauvignon Blanc & Feteasca Alba – SERVE (Dealurile Munteniei și Olteniei/Dealu Mare – România)

Fel principal
Ceafă de porc slow-cooked cu sos Goulash
Piuré de cartofi cu trufe
Conopidă murată

Terra Romana Rose – SERVE (Dealurile Munteniei și Olteniei/ Dealu Mare – România)

Desert
Papanași glazurați cu scorțișoară, coulis de mango, zmeură și Chantilly de zmeurată

Cuvee Clemence – SERVE (Cherba/ Dealu Mare – România)

Băuturi non-alcoolice incluse
————
Accesul la eveniment se face prin plata în avans a taxei de participare.
Data și ora: 13 Mai, 19:00-22:00.
Adresa: Showroom Miele, Piața Presei Libere, nr 3-5, clădirea City Gate, Turnul Sudic, București.
————
Parteneri: Miele, SERVE Clubul Cavalerilor, www.dinmers.ro, Microgreens Romania
————
Ai sugestii pentru noi? Cauți o informație?
Mail: mbcr.contact@gmail.com
Telefon: +40755395919