Vara aceasta atelierul de parfumerie artizanalǎ Your Personal Aroma (YPA Artisan Parfums) aniverseazǎ 5 ani.

Dacǎ acum 5 ani povesteam oamenilor despre cȃt de important este sǎ ne simţim bine în pielea nostrǎ înainte de a încerca sǎ ne punem masca superficialǎ a seducţiei vizuale, acum este cu atât mai relevant principiul parfumeriei pentru adevarata stare de bine, pentru redescoperire personalǎ şi o identitate unicǎ.

Aceste vremuri au venit parcǎ sǎ ne arate cȃt de efemerǎ este frumuseţea fizicǎ, şi sǎ ne reîntoarcem la noi inşine, la frumuseţea interioară, la micile plǎceri şi sǎ înţelegem poate mai bine cum funcţioneazǎ alchimia olfactivǎ autenticǎ dintre noi, oamenii.

Un secret simplu, învaţat de la şeicele arabe, care poartǎ masca o viaţa intreagǎ şi învaţǎ de la parfumişti ritualuri secrete de a-şi crea un mediu de o vibraţie înaltǎ şi a seduce olfactiv prin simpla trecere distantǎ şi discretǎ, acel siaj (urma) de neuitat al parfumului unic, creat anume pentru ele.

Master Parfumierul casei, Raluca Vasile este specializat în parfumerie regalǎ, de lux, o parfumerie 100% naturalǎ sau cu adevărat naturalǎ pentru starea de bine, prin care readuce în atenţia publicului ingrediente rare, dispǎrute din liniile brandurilor globale datoritǎ crizei mondiale a esenţelor naturale din industria parfumeriei sau în producţie micǎ de la mici producǎtori specializaţi, din zone exotice, nepoluate.

De exemplu, magnolia champa sau iasomie sambac din India, trandafirul taif Tunisian, frangipani, tiare, ylang sau hibiscus din Oceanul Indian, irisul florentin, şofranul Iranian, oudhul cambodgi,  Vetiverul din Columbia sau moscul civet, styrax (din care se fac blendurile de ambra si ambergris actuale) din Himalaya sau Cashmir.

În atelierul sǎu cu iz interbelic, decorat în stilul Florentin, dar şi Oriental, Raluca creeazǎ semnǎturi olfactive unice, personalizate, exclusiviste, dar şi linii olfactive de corp sau de ambient şi cosmetice naturale pentru branduri memorabile.

Deşi sunt preţioase, parfumurile artizanale sunt de multe ori mult mai accesibile decȃt cele de nişa, oferind o calitate a absoluturilor şi extractelor deosebitǎ şi o personalizare parte.

Creaţiile olfactive cuprind cele trei direcţii regale semnificative pentru lumea parfumeriei: French luxury (colecţiile YPA 8 Arhetipuri pentru el şi ea şi Fleurs de Roumanie- colecţia semnaturǎ din macerate româneşti), Oriental Opulence (parfumurile cu feromoni naturali Divine Cannabis, Cubano Allegria, Godilicious, Oudilicious, Ada Kaleh si Surra-Elixir Attar) şi Wellbeing Indie ( colecţia Alchemy of Everyday, o colecţie pentru starea de bine cu 7 fiole, inspiratǎ de starea fiecarei zile din medicina ayurveda indianǎ, esenţialǎ pentru o stare de bine naturalǎ, prin terapii funcţionale şi masaj vechi de peste 5000 de ani).

Pentru ca este un an aniversar, ne-am gȃndit sǎ tranformǎm atelierele noastre de creaţie parfumuri personalizate în ateliere de amintiri olfactive, sub conceptul Parfums Perdu, reconstituim la cerere, acele parfumuri discontinuate sau care nu se mai produc din diferite motive, de la parfumuri vintage, primul parfum, parfumuri dragi pe care le-am iubit cȃndva şi ne-au rǎmas aproape de suflet, şi sunt şi cadouri memorabile în momente speciale aniversare,  de viaţa sau de vacanţa.

În contextual actual, aceste parfumuri care ne dau o stare de bine naturalǎ sunt adevarate terapii pentru minte, corp şi suflet, care ne teleporteazǎ într-un timp şi spaţiu de calm, vibraţie înaltǎ şi ne dau o stare emotionalǎ bunǎ pentru a depaşi situaţii de stres prelungit. Conexiunea cu natura are întotdeauna efecte benefice şi pentru sǎnǎtate, astfel încȃt o simplǎ sesiune de smelling sau aromaterapie ghidatǎ ne poate reda starea de bine în cȃteva minute.

Detalii despre atelier pe www.yourpersonalaroma.com FB: YPA Artisan Parfums @yourpersonalaroma