7 intrebari despre medicul dentist – Dr. Ruxandra Ciltea

1. Rețeta unei povesti de succes în stomatologie:

Cred ca este una valabilă în orice domeniu ai lucra: să-ți placa mult ceea ce faci. Dincolo de “sa stii”, trebuie sa ITI PESE, sa te intereseze real și sa pui mereu pe primul loc pacientul.

2. Un sfat important pentru cei care isi doresc sa urmeze o cariera în stomatologie
Nu o faceti pentru statutul de medic, pentru bani sau pentru orice alt motiv de genul. Fă-o din pasiune, restul vin automat după asta.

3. Cel mai bun lucru din cariera
Satisfactia din momentul în care pacientul se uita în oglinda și face ochii mari 🙂 este superb, atunci când ii întreci așteptările, sau pur și simplu când vine cu durere, cu suferință, poate chiar cu experiențe anterioare neplăcute și eu reușesc sa le elimin pe toate. Acel “Va mulțumesc, doamna doctor!” de la finalul unei ședințe, pe care-l simți din suflet, face mai mult decât orice.

4. Lectia primei experiențe din cariera
Ca din momentul în care mă așez pe scaunul de medic exista o responsabilitate copleșitoare, eu nu mai sunt pe primul loc, nu exista loc de greșeală, și ca orice fel de zi, stare sau dispoziție am eu, în fata pacientului trebuie sa fie doar cea mai buna versiune a mea.

5. Momentul neașteptat al carierei
Cand mi-am dat seama ca îmi place o cu totul alta nisa a stomatologiei decât mi-am imaginat toată facultatea ca am sa fac. Întotdeauna am crezut ca o sa fac ortodonție, specialitatea care se ocupa cu aparatele dentare. Începând sa profesez, mi-am descoperit dragostea pentru protetica și, mai ales, pentru estetica dentară.

6. Stomatologia în 3 cuvinte (din perspectiva medicului)
Sanatate, pasiune, zâmbet 🙂

7. Ce ai invatat “pe calea cea grea”?
Sa-mi cunosc limitele. Sa știu când sa mă opresc și când sa spun NU. Atât în practica de zi cu zi a meseriei cât și, în general, în viață 🙂

Dr. Ruxandra Ciltea
📞 0720118771
Mail: dr.ruxandra.ciltea@gmail.com
Ig: dr.ruxandraciltea
Fb: Dr. Ruxandra Ciltea