În perioada interbelica, în restaurantul ”Vulpea Rosie”, Cristian Vasile cânta pentru prima oara Zaraza. Se pare ca locatia de pe Selari 16 si-a pastrat magia pâna în zilele noastre, pentru ca pasii în cautare de locuri frumoase prin Centrul Vechi, se pot opri acum la Joben Bistro Bucharest.

Deschis în urma cu aproape 6 luni, bistroul este fratele mai mic al celui din Cluj, cunoscut si recunoscut la nivel international drept unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. O mostenire care, pe cât de greu, pe atât de frumos de dus mai departe.

Locatia se întinde pe aproximativ 800 metri patrati, având un parter si un etaj, însa felul în care se desfasoara elementele de design e curata nebunie. O caruta din sex. XIX sta agatata de schela unui balon cu aer cald care parca zboara pe cerul unei constelatii.

Peste 30 de ceasuri vintage transformate în masinarii ciudate îsi transmit mesajul unui timp care parca sta în loc ”How did it get so late so soon?” si, ca si cum toate acestea nu ar fi de ajuns, un pitic cu joben si frac te conduce vesel la masa pe care trebuie sa ti-o rezervi din timp. A real Mad House!

Cum faci însa sa te ridici la înaltimea standardului impus de design cînd vine vorba de servicii? Proprietarii si-au dorit un bar axat pe mixologie pentru ca Joben este locul potrivit pentru un barman cu talente de chimist. Astfel, meniul de bauturi contine, pe lânga o selectie impresionanta de vinuri exclusiv românesti, un capitol de ”signature drinks”, cu cocktail-uri inspirate din personajele lui Jules Verne.

Luiza Muller este un succes al casei, o bautura cu bors si gin care îsi spune povestea frumoasei idile pe care Jules Verne a avut-o cu aceasta Luiza, undeva prin Transilvania.

”La capitolul mâncare ne-am dorit sa oferim „comfort food” si nu neaparat o experienta culinara. Fiind inconjurati de atît de multe detalii risti sa aglomerezi experienta clientului care îti calca pragul pentru prima oara, asadar, am ales preparate care sa îti aline sufletul si sa te lase sa admiri în tihna.” – Ana Maria Gerogescu, PR and Marketing.

Sunt preparate simple care respecta in primul rând calitatea materiei prime. Burgerii, atît de iubiti pretutindeni, sunt facuti aici cu chifle de casa dupa reteta adusa de la Cluj. Vegetarienii se pot desfata cu Melanzane alla Parmigiana, o lasagna din legume cu mozarella si parmesan. Un alt succes al casei este T-bone-ul care vine acompaniat de cartofi rumeni si un sos cheddar delicios.

Meniurile sunt gândite sub forma de partitura a unei opere clasice cu „Uvertura”, ”Intermezzo” si ”Acte” iar gusturile te poarta, într-adevar, de la note dure si preparate menite sa te sature de la prima îmbucatura, la supe fragile de ardei kapia si salate cu jumari de rata.

Prezentarea preparatelor respecta în amanunt stilul steampunk prin care s-a facut celebru acest loc. Supele sunt servite în oale mici de cupru iar farfuriile par rupte din mâna unui sticlar grabit. Exista o atentie la detalii rar întâlnita , însa exact aceste detalii dau savoare si dramatism locului.

Un alt aspect important este cafeaua casei. Cand vii la Joben sa bei o cafea trebuie sa stii ca nu e vorba despre o cafea banala. Este un blend de origini ales din fabrica si facut special pentru locatiile Joben din tara, o gasesti doar în Cluj si Bucuresti!

Barmanii si ospatarii sunt pregatiti sa îti faca recomandari din cele mai detaliate iar simbolurile steampunk se regasesc si in uniformele lor.

Preturile nu depasesc standardele impuse de Centrul Vechi , „Gargantua”,  un burger cu gorgonzola si ardei kapia costa 38 lei iar o portie sanatoasa de gulash costa 27 lei.

Joben Bistro Bucharest îsi doreste sa ofere experiente oamenilor care îi calca pragul, te invita la calatorii in timp, fie trecut sau viitor si te îndeamna sa îti lasi imaginatia sa zboare.