Recent, am sarbatorit 25 de ani de cand am început aventura numita “machiaj”. Evident ca nu prea aveam sa stiu atunci ce traiectorie voi urma eu ca machior, simteam ca îmi place ceea ce fac, iubeam machiajul, am asimilat cu usurinta informatii din orice directie m-a interesat, asa am putut sa lucrez în teatru, televiziune, film, în corporatie, ”consiliere&training” si ”beauty&fashion”,…etc.


Daca privesc în urma, îmi vine sa râd, imagineaza-ti ca ai ales o meserie rara si ca ai mult chef sa lucrezi în acelasi timp vezi ca nu prea ai pe unde sa faci asta

Stiam ca exista teatre, ca pe undeva se fac filme, stiam ca se filmeaza spoturi publicitare, stiam ca exista câteva studiouri “tv” si fotografi, designeri, modele.

În sinea mea îmi doream colegi de breasla, sa comunicam, sa învatam împreuna despre ceva ce exista deja în alte  tari: industria de frumusete. Cam atât! Fara internet, fara telefonie mobila, fara reviste frumoase “glossy”, fara campanii extraordinare, fara marci de farduri si fara prezentari de moda (hei, asta era visul cel mai mare)

În timp am cunoscut fete frumoase care îsi doreau sa fie modele, fotografi care isi doreau sedinte foto “profi”, artisti care visau clipul perfect,  jurnalisti iubitori de “beauty” si designeri care aveau colectii superbe…pe schite.

Usor ne-am întâlnit si realizez ca împreuna am muncit atât de mult încat am acumulat o experienta numai buna de oferit celor ce se simt atrati de acest domeniu.

Primul „job’’ pe care l-am avut, a fost acela de a farda pentru o gala de moda…
Acolo am fost „agatata”…pentru cel de al 2-lea job…

Cel de al 2-lea „job” pe care l-am avut, a fost acela de a preda machiajul manechinului si am facut asta timp de 10 ani, în week-end-uri iar în paralel am lucrat în toate domeniile legate de cea mai frumoasa meserie din lume – MACHIAJUL si…am dezvoltat ”metoda Vescan”de a preda machiajul.

Cand am auzit prima data de ”metoda Vescan”…m-am simtit ciudat, de obicei prietenii din” lumea mea” imi spun Mireluta sau Mirelu?, expresia mi se pare cam pompoasa si initial nu mi-am dat seama din ce parte vine aceasta titulatura.

Am aflat pâna la urma sursa, elevele mele dragi au spus… am metoda mea, este eficienta si am eleve care lucreaza cu succes în tara si peste tot în lume!

Mirela Vescan Makeup Academy
Adresa: Calea Victoriei 12A mezanin
Telefon: +40748.878.212
Email: contact@mirelavescan.ro
Website: www.mirelavescan.ro