TEATRUL EXCELSIOR începe stagiunea cu producții în premieră! Luna septembrie aduce surprize de proporții pentru spectatorii Teatrului EXCELSIOR!

Îndrăgiții actori revin în atenția publicului cu producții în premieră, atât pentru această instituție, cât și pentru peisajul cultural din România.

Din 25 septembrie, pe canalul de Youtube și pe paginile de Facebook și Instagram, Teatrul va difuza primele episoade ale seriilor de emisiuni-spectacol.

În fiecare vineri, de la ora 21.30, publicul este invitat la un show de improvizație care transformă scena Teatrului EXCELSIOR într-un platou de televiziune.

La IMPROVChallenge, șapte actori ai Teatrului (Matei Arvunescu, Loredana Cosovanu, Dan Clucinschi, Bogdan Nechifor, Dan Pughineanu, Iulia Samson și Ovidiu Ușvat) răspund pe loc cerințelor, capcanelor și jocurilor de improvizație propuse de actrița și improvizatoarea Camelia Pintilie: „Improvizatorii propun personaje celebre sau tipuri umane extrem de recognoscibile și le pun în situații imposibile, ajungându-se până la momentul în care toată echipa prezentă în platou râde cu lacrimi.”

Suntem siguri că și cei care ne vor urmări vor păți la fel. În fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 11.00, cei mai mici spectatori ai Teatrului EXCELSIOR sunt așteptați să descopere Țara Culiselor.

Personajele din spectacole au stat prea mult timp departe de scenă și de public. Blocate în teatru din cauza izolării, decid să pornească în căutarea lor, dar nu își mai găsesc drumul și ajung într-un „labirint” al încăperilor din teatru, unde descoperă o mulțime de lucruri care se ascund în spatele scenei după care tânjesc.

Personajele devin, astfel, cele care îi ajută pe copii să pătrundă mai ușor în universul teatral și să înțeleagă ce se întâmplă dincolo de scenă.

Serile de sâmbătă și duminică, de la ora 21.30, le sunt dedicate adolescenților, care vor învăța termeni și concepte din universul teatral, distrându-se copios. #dictionarteatralurban reunește o serie de scheciuri prin care Teatrul EXCELSIOR își invită spectatorii – adolescenții, indiferent de vârstă – să evadeze din cotidian în „culisele” teatrului, descoperind sensuri nebănuite ale unor cuvinte și expresii de zi cu zi.

În teatru, toate înseamnă… altceva! Personaje inspirate din lumea cotidiană (cuceritor de banale sau remarcabil de excentrice) răspund întrebărilor reporterului nostru surpriză, așa cum numai ele știu – divagant.

Încercările personajelor de a defini sensuri comune sau mai puțin cunoscute ale cuvintelor eșuează comic-lamentabil, pentru ca în final, prin vocea „Oracolului” Teatrului, spectatorii să descopere definiția teatrală a cuvântului propus.

Despre aceste premiere ale instituției pe care o conduce, Adrian Găzdaru, managerul Teatrului EXCELSIOR mărturisește că: „Situația generată de pandemia pe care o traversăm ne-a obligat să ne adaptăm activitatea, să ne reinventăm, să găsim modalități valoroase de a rămâne alături de publicul nostru.

Prin aceste producții noi care debutează în septembrie, Teatrul EXCELSIOR nu mai este doar un teatru cu public majoritar din București, așteptăm alături de noi telespectatori din toate zonele țării și de ce nu, de pe toate continentele! Urmăriți-ne. Acesta este doar începutul!”