Într-un nou format, adaptat condițiilor actuale, Trends HRB a organizat în seara zilei de 4 martie 2020, cea de-a treia ediție a Galei Top 50 Hoteluri de Business, eveniment ce recunoaște și premiază excelența din industria hotelieră românească.

Ca parte a unei inițiative menite să sprijine și să promoveze profesioniștii din industria ospitalității Gala „Top 50 Hoteluri de Business” a adus pe scenă performerii industriei hoteliere, reuniți într-un clasament realizat pe baza analizării rezultatelor și performanțelor obținute în 2019, date disponibile public în septembrie 2020.

Ca în fiecare an, în cadrul evenimentului a fost lansat și proiectul editorial asociat, Top 50 Hoteluri de Business și au fost premiate hotelurile care au întrunit cel mai bun punctaj în clasamentul respectiv.

Câștigători Gala Top 50 Hoteluri de Business, ediția a III-a

Premii la nivel regional

Cel mai bun hotel din regiunea Banat & Crișana – Lotus Therm Spa & Luxury Resort – Băile Felix

Cel mai bun hotel din regiunea București-Ilfov – InterContinental Bucharest – București

Cel mai bun hotel din regiunea Dobrogea – Ana Hotels Europa –  Eforie Nord

Cel mai bun hotel din regiunea Moldova – Internațional – Iași

Cel mai bun hotel din regiunea Muntenia & Oltenia – Internațional – Sinaia

Cel mai bun hotel din regiunea Transilvania – Teleferic Grand Hotel – Poiana Brașov

Best new hotel – Lido by Phoenicia – București

Premii la nivel național

Locul 3 – Internațional – Sinaia

Locul 2 – Teleferic Grand Hotel – Poiana Brașov

Locul 1 – InterContinental Bucharest – București

CEO of the year – Dragoș Frațilă, GM Teleferic Grand Hotel

Înregistrarea completă a Galei Top 50 Hoteluri de Business, ediția a III-a, poate fi vizionată AICI.

Ediția a treia a Galei Top 50 Hoteluri de Business a fost organizată cu sprijinul partenerilor: ALBALACT și SAMSUNG Eletronics România și al partenerilor instituționali: FIHR – Federația Industriei Hoteliere din România și Skal România

Pentru realizarea proiectului Top 50 Hoteluri de Business, ediția a III-a, s-au luat în calcul toate hotelurile clasificate cu patru și cinci stele, cu cel puțin 25 de camere și facilități în zona de evenimente și conferințe, conform numărului de operatori economici cuprinși în baza publică de date a Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Direcția Generală Turism.

La final au fost selectate primele 100 de unități, în ordinea cifrei de afaceri înregistrate în 2019. Acestea au fost evaluate în urma unui mecanism transparent, ce a luat în considerare indicatori financiari și reputaționali ce pot fi simplu și rapid verificați.

Baza a fost reprezentată de rezultatele financiare și cifrele aferente anului 2019 (comunicate de operatorii economici și/sau conform datelor oficiale publicate de Ministerul Finanțelor Publice, date disponibile în luna septembrie 2020), dotările pentru organizarea de evenimente și ratingul primit de hoteluri pe platformele de rezervări online.

Fiecare din cele patru criterii a avut o pondere cuprinsă între 10% și 30% din evaluarea finală.

Pentru a asigura transparența și obiectivitatea clasamentului, criteriile de evaluare, financiare și reputaționale, au fost stabilite în urma consultării cu profesioniști ce activează în industria ospitalității și în domenii conexe.

Pentru această ediție, din grupul consultativ au făcut parte:

  • Călin Ile – Președintele Federației Industriei Hoteliere din România – FIHR
  • Dumitru Luca, Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism
  • Bogdan Gubandru – Director Investment Agency Cushman & Wakefield Echinox
  • Ray Junius, CEO winsedswiss education group – reprezentat la gală de Christine Schillings, CEO winsedswiss România
  • Robert Maxim, Partner Advisory, KPMG – reprezentat la gală de Aura Giurcăneanu, Partner & Head of Consummer Markets & Retail KPMG România
  • Florin Țâncu – Președintele Skal România

Ediția digitală a proiectului editorial cuprinde descrierea completă a primelor 50 de hoteluri, lista, pe scurt, a hotelurilor clasate pe locurile 51-100, precum și o radiografie a pieței hoteliere pe segmentul de 4 și 5 stele atât pentru 2019, cât și pentru 2020, precum și perspectivele și planurile programate sau aflate în derulare pentru perioada imediat următoare.

Poiectul editorial Top 50 de Hoteluri de Business, ediția digitală completă, poate fi citit AICI.

Partenerii proiectului editorial Top 50 de Hoteluri de Business sunt: AlbalactCosmetice HotelDr. Oetker ProfessionalFarmec și Miele

Parteneri instituționali: FIHR – Federația Industriei Hoteliere din România și Skal România

Sursa: Trends HRB