Un arhitect și un inginer in telecomunicatii – povestea din spatele brand-ului românesc ZAVATE.

 De la telecomunicații direct în discretele detalii ale atelierelor de croitorie.

Într-adevăr, cele două domenii sunt cât se poate de diferite. Eu sunt inginer în Telecomunicatii, iar business-ul pe care îl dezvolt de peste 5 ani în România, mi-a adus experiența necesară unui antreprenor, pentru a rezista într-o piață dinamică precum cea românească . Există însă un element comun care leagă bine cele două domenii, iar acela este pasiunea. Rolul meu și al lui Radu sunt foarte clar definite în cadrul proiectului. Eu sunt creierul, iar el este inima, creativul.

Legătura dintre arhitectură și croitorie?

Cât am urmat cursurile Universității de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, mi-am descoperit înclinația către domeniul lifestyle, menswear. După câțiva ani, am realizat că interesul a devenit pasiune, iar pasiunea poate fi transformată în ceva mai mult. Mi-am dat seama că vreau să împărtășesc ideile și cunoștințele pe care le am și am început să lucrez cu un brand din România care face haine pe măsură pentru bărbați. Astfel, am făcut trecerea de la arhitectură către lumea modei.

Ce anume recomandă Zavate, ca brand românesc?

Radu: ZAVATE a pornit din dorința de a crea haine pe măsură pentru bărbați, în România, de a-i face mai frumosi, respectând cu strictețe toate elementele definitorii a ceea ce înseamnă bespoke. Este de asemenea, un proiect curajos, în condițiile în care, în momentul de față, sunt destule branduri care pretind ca fac bespoke, însă nu urmează acest proces de creație și de lucru în piesele lor.

Silviu: Zavate este despre fiecare bărbat în parte, care se simte bine în pielea lui și arată asta, inclusiv prin vestimentația corespunzătoare. Este despre siguranța de sine pe care ți-o conferă o piesă vestimentară de calitate, personalizată până în cele mai mici detalii, plecand de la croi, tesatura si terminand cu ata de matase pe care o folosim. Ne dorim ca de produsele noastre să se bucure cât mai mulți bărbați.

Pentru noi, în acest moment, succesul nu înseamnă numărul de colecții vândute, ci reacțiile pozitive pe care le primim de la cei care ne calcă pragul în atelier. Punem mare preț pe cum se simte bărbatul care ne poartă creațiile, iar rezultatele de până acum ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun.

ZAVATE – Atelierul de haine la comanda
Adresa : Soseaua Nicolae Titulescu Nr. 1, Bloc A7, sc. 4, Et. 6, Ap.111
Mail/nr tel :  radu@zavate.eu /0764.333.081, silviu@zavate.eu/ 0764.333.080
Facebook: https://www.facebook.com/zavateofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/zavateofficial/