Alex Petricean, fostul Head Chef al Maize, va deschide în luna aprilie primul său restaurant, numit NOUA, bucătărie românească.

Aşa cum spune şi numele, conceptul restaurantului va fi legat de noua bucătărie românească, pe care Alex Petricean, câștigător al titlului de cel mai bun bucătar al anului 2018 acordat de către ghidul Gault & Millau România, a început să o promoveze începând cu anul 2015, din momentul în care şi-a găsit propriul stil gastronomic.

„Cred că nu există bucătar care să nu viseze vreodată, în viaţa lui, la propriul restaurant, la un loc care să-l reprezinte întru totul şi unde să îşi poată etala şi exprima toate ideile gastronomice.

Asta va fi şi NOUA. Locul în care bucătăria românească se va îmbrăca în idei şi gusturi deosebite, aducând în atenţia oaspeţilor cam cât de delicios este acest teritoriu şi cam cât de profundă este de fapt cultura românească.

Consider că abia acum voi putea într-adevăr să mă exprim liber, precum un artist în fața pânzei sale”, a declarat Alex Petricean pentru Trends HRB.