E un restaurant românesc specializat pe carne, deci nu-i steakhouse. Nu e un restaurant românesc tradițional, deși gătim folosind tehnici ancestrale folosite pe meleagurile astea de când istoria.

Folosim ingrediente locale cât putem de mult, dar nu neglijăm faptul că lumea asta-i un sat mai mare. Avem o echipă foarte faină, condusă de Tobias Balthasar Fetz, chef de cuisine, din care fac parte bucătari tineri, dar cu experiență relevantă pentru drumul pe care-l visez pentru acest restaurant.

Lucrăm împreună cu bucurie și mult zâmbet. Ne antrenăm pentru a da startul celui mai îndrăzneț concept gastronomic din România ultimilor ani, un restaurant care (deja) livrează cinci zile pe săptămână un bufet de prânz în care felurile se repetă foarte rar spre deloc și care va oferi la cină aproximativ 100 de meniuri de degustare diferite în fiecare an, poate chiar mai multe.

Toate meniurile sunt centrate pe carne și exploatarea ei sustenabilă. Gătim porc doar pentru prânz, gătim doar păsări crescute lent, în ferme largi, vom avea pește mare pentru că peștii foarte mici au foarte puțin gust și dacă-i mâncăm înainte de a se reproduce ne lispim de ei pentru viitor, gătim oaie românească și vită de pe pășunile Transilvaniei, dar nu ne ferim de vita din Australia sau de Gallega Rubia, dacă avem la îndemână.

Cele mai multe legume sunt de la fermierii care vând în Obor, iar cărbunii de sub grătar sunt produși în România. Ne facem singuri pâinea cu maia și nu luăm rezervări. Odată cu lansarea meniului de cină, prin Martie, vom avea o foarte mișto listă de vinuri și o apă minerală care susține gastronomia la nivel mondial.

La cină vom avea doar meniu de degustare, cu amuse bouche, 7-8 feluri diferite de carne (pește, păsăret, vânat, vită, oaie, niciodată porc, niciodată animale tinere), feluri intermediare servite ca surprize din partea bucătarilor, aceleași opțiuni vegetale creative (pentru toată lumea) care să însoțească bucățile de carne, plating&carving la masă făcute de ospătari, food&wine pairing făcut de somelierii noștri și posibilitatea ca oricare dintre oaspeți să mai poată primi o porție din carnea care i-a plăcut cel mai mult, sau din toate felurile de carne servite, în limita cantităților disponibile la bucătărie în acel moment.

Vom găti cu toți alergenii posibili, dar ne vom strădui să le facem sederea plăcută și celor care dintr-un motiv sau altul nu pot mânca anumite lucruri. E de la sine înțeles, sper, că nu are rost să-ți pierzi vremea cu noi dacă ești vegetarian sau vegan, și-i bine să se știe că nu, chiar nu luăm rezervări, adică există o șansă să ajungi la noi și să nu găsești loc, caz în care te vom ghida fie către vecinii noștri de food market până se eliberează un loc la noi, fie către zona noastră de așteptare, unde vei putea începe seara în compania unuia dintre vinurile noastre.

Lucrăm la o aplicație care să afișeze mereu timpul de așteptare pentru un loc, 2, 4, 6 sau 10. Vedem ce ne iese.

Avem doar mese mari, deci e posibil să fii nevoit să împarți spațiul cu cetăteni pe care nu-i cunoști, dar, cum spuneam, lumea-i un sat mai mare, cine știe de ce e bine să ajungi lângă un anume om.

Sunt bucuros că toate lucrurile astea au venit în viața mea într-un moment în care mă simt destul de matur încât să nu-mi fie teamă de faptul că lumea ar putea să nu-mi înțeleagă visul, dar cel mai bucuros sunt de faptul că i-am întâlnit pe oamenii din echipa mea. Să veniți să-i cunoașteți, sunt faini tare.

MEATic Bucuresti
Splaiul Unirii nr.165
Carnivale Food Market
Email: meaticrestaurant@gmail.com
Website: http://www.meatic.ro