Editura Universitară a fost prezentă cu un bogat și frumos portofoliu de carte știintifică și beletristică și la ediția din acest an a Târgului de carte Gaudeamus, desfășurat în perioada 7-11 decembrie, la București.

O ediție în care bucuria de a descoperi a cititorului s-a întâlnit, în locul ideal, cu bucuria de a oferi a editorului.

Fiecare zi a fost un bun prilej de dialoguri creative între autori și cititori, purtate sub bagheta magică a moderatoarei prof. univ. dr. Silvia Osman.

În acordurile vizuale ale expoziției de fotografie, Portrete ale unor mari actori români, a artistului Daniel Faluvegi, și în nuanțele interpretative ale actorul George Ioan Hodor, Editura Universitară a lansat, în cadrul aceste ediții, 13 romane și cărți de poezie, începutul unui vis frumos care se numește Cișmigiu Books.

Vineri, 9 decembrie, s-au lansat două cărți de poezie, Calea poeților, de Clelia Ifrim și Catharsis, de Paula Bârsan și un roman istoric, Jurnalul renegaților, de Ovidiu Bârsan.

Tema lansărilor a fost coborârea minții în inimă sau cum sentimentele merg către minte și, astfel, iau naștere cărți.

Sâmbătă, 10 decembrie, Editura Universitară a lansat patru romane țesute în jurul temei iubirii sau despre cum reușim să supraviețuim, prin iubire, într-o lume încărcată cu povești triste, trădări, războaie reale sau interioare: Până nu ni se face dor, de Zully Mustafa, Dincolo de gardul colorat, de Cristina Centea, Zbor peste noapte, de Angela Mădălina Lazar și Dimineața lianelor, de Cătălina Hașotti.

Duminică, 11 decembrie, Editura Universitară și Cișmigiu Books au decernat premiile Concursului de manuscrise ”Împlinește un Vis”, ediția a doua, celor șase romane câștigătoare: New York Love Machine, de Adi Novac, Universul Gretei, de V. K. Levitt, 17. ceva între da, nu știu și poate, de Sevilla Swansea, Preludiu, de L.C. Sima, Juniper Green, de Lilia Burlacu, Joimărița, de Lăcrămioara Stoenescu. O zi în care talentul, curajul, încrederea, bucuria au stat împreună la aceeași masă unde visele frumoase au prins aripi.

Tot duminică, dl. prof. univ. dr. Daniel-Mihail Șandru, coordonator al colecției de Științe juridice și administrative a Editurii Universitare, a decernat Premiul ”Corneliu Turianu”, ediția a V-a, pentru cartea Dreptul tratatelor, autori Nicolae Ploeşteanu și Raul Miron, desemnată cea mai bună lucrare de specialitate apărută în anul 2021.

O ediție armonioasă unde oamenii iubitori de frumos au ales, ca de fiecare dată, bucuria de a pleca acasă cu mult suflet așternut cu trudă între copertele cărților.

Editura Universitară este onorată să fie gazdă și partener pentru fiecare autor care alege să își publice aici lucrarea, fie ea științifică sau beletristică și mulțumește atât autorilor, cât și cititorilor care au vizitat standul.

12 decembrie 2022
www.editurauniversitară.ro
Imagini de la evenimente pot fi vizualizate la:
https://www.editurauniversitara.ro/pagina-279
https://www.editurauniversitara.ro/pagina-278
https://www.editurauniversitara.ro/pagina-277
https://www.editurauniversitara.ro/pagina-274