Fundatia pentru o Viata Sanatoasa

Bună! Sunt dr. Vladislav Gyebnar și vreau să-ți povestesc despre un proiect deosebit pe care l-am conceput și început să-l implementez. Acest proiect este Fundația pentru o Viață Sănătoasă , o organizație non-profit prin care vreau să mă implic social mai mult.

Fundatia pentru o Viata Sanatoasa
Doctor Vladislav Gyebnar chirurgie Plastica Fundatie

Încă un ONG? Da, pentru că nevoile sunt diverse și complexe iar răspunsul nostru trebuie sa fie pe măsură. Am fost confruntat cu o mulțime de cazuri deosebite și am ajuns să cunosc nevoile speciale ale oamenilor. Cel mai bun răspuns la aceste nevoi este implicarea prin ceea ce știu să fac mai bine, prin munca mea.

Pentru a avea cadrul legal necesar și pentru a dispune și de mijloacele materiale potrivite, am înființat fundația. Dacă vrei să fii și tu alături de mine, te îndemn să accesezi site-ul fundației ( click aici ) – și să ne contactezi. Avem nevoie să fim susținuți financiar în proiectele și cauzele noastre. Avem multiple instrumente de susținere în funcție de cum dorești să ne sprijini:

  • dacă ești persoană fizică ne poți susține aici ,
  • iar dacă ești persoană juridică de asemenea ne poți susține aici .

Neajunsuri pe care vreau să le remediem

Fundația pentru o Viață Sănătoasă este răspunsul la multele nevoi pe care le-am întâlnit în contactele cu pacienții. Pe unii dintre ei nu i-am putut asista doar în cadrul oferit de sistemul nostru medical. A fost nevoie de eforturi extinse pentru a întâmpina nevoile lor.

Prevenția și tratamentul imediat sau de durată al unor afecțiuni nu sunt asigurate de sistemul nostru de asigurări. Dar un ONG ar putea să se implice în asta. Am început să vedem necesitatea intervențiilor private pentru asigurarea nevoilor speciale ale pacienților noștri.

Fundația este soluția noastră. Cheta ocazională printre prieteni sau cunoștințe nu este îndeajuns. Cazurile cu care adesea ne confruntăm arată că eforturile pe care le depunem trebuie să fie constante și susținute. Și dacă tot ne-am organizat într-o fundație, de ce să ne oprim la pacienții noștri? Sunt atâtea cazuri încât ne dăm seama că putem să activăm și în zone din afara ariei noastre profesionale. Vizitează site-ul nostru și familiarizează-te cu noi și cu proiectele noastre .

Cu ce se ocupă fundatia?

Prin această fundație, vreau să oferim gratuit munca noastră, a specialiștilor. Mulți pacienți sunt descurajați de implicațiile financiare mari ale unor intervenții de care au, totuși, nevoie. Aici vreau eu să ajutăm: pe lângă consultații și sfaturi, împreună cu colegii mei vom oferi pro bono munca noastră. Noi vom opera gratuit cazurile în care pacienții sunt în dificultate de plată. Desigur că toate costurile unei intervenții chirurgicale trebuie să fie acoperite, iar aici interveniți voi. Tu susții costurile conexe pentru ca acestea să fie acoperite și pentru ca pacienții să aibă parte de îngrijirea pe care o merită oricine.

Ne vom ocupa cu precădere de prevenție medicală prin promovarea și efectuarea de screening pentru cancer tegumentar și de intervenții chirurgicale în cazurile de malformații la copii, de afecțiuni chirurgicale ale mâinii, de tumori și cancere tegumentare.

Prevenția eficientă are la bază informarea corectă a pacientului și alungarea fobiei de halat alb. Vom uza de toate canalele de comunicare posibile pentru a ne atinge acest scop. Considerăm că un pacient informat e pe jumătate vindecat și are cele mai mari șanse să fie sănătos.