Zona doftaneana e incadrata de culmile Baiu spre apus si Bratocea-Grohotisu catre rasarit. In cei peste 500 de ani de cand apar in actele oficiale, cele peste 2000 de gospodarii impreuna cu tarlele si stanele batrane ale zonei au capatat savoare istorica, precum un vin bun care se lasa imbogatit sub urmele timpului.

Cadrul natural e dominat de paduri “nedomesticite”, pasuni alpine si plante rare in Valea Doftanei e colt de paradis. Aici, in regiunea cu cele mai multe zile insorite din an, temperatura medie anuala e de +10C.

Atra poate fi locul in care vii doar sa iei masa intr-o atmosfera relaxata. In timp ce alegi preparate internationale sau degusti branzeturile traditionale ale Doftanei, dealurile sunt aici si iti tin companie.

Te acopera in verdele lor si te ascund de viata cotidiana intr-o lume pusa de-o parte pentru cei care stiu sa o aprecieze.


Cat timp iei masa la Atra, domoleste-te. Lasa lucrurile sa curga odata cu raul. Alege cu apetit pentru cunoastere. Aromele mancarii devin si mai puternice in aerul proaspat, aburul fantomatic le face padurilor din departare coroana, iar linistea se lasa dominata de clinchetul farfuriilor in care se consuma singura placere care conteaza in acest moment. Cat timp mananci la Atra, spatiul devine o oaza pentru simturi.

Un weekend in teambuilding la Atra te pregateste pentru ziua de luni. Ai caiac, windsurfing, biking si piste de off road unde, impreuna cu echipa te vei deconecta de la tot ce inseamna birou.

Daca vrei insa sa muti biroul la munte, priveste acest loc ca pe o oportunitate de a petrece o zi intr-o altfel de atmofera de lucru: poti sa organizezi conferinte si workshopuri in sala principala, care devine sala de meeting cu vedere spre vacanta. Creativitatea triumfa inconjurata de natura, gandeste-te la asta.

Aici natura te imprejmuieste cu tot ce are mai frumos si parca simti ca-i da timpului tau mai mult timp.

Timp sa fotografiezi, sa pictezi, sa asculti muzica si s-o fredonezi, timp sa pleci peste dealuri si munti de dragul vitezei sau doar de dragul naturii, timp sa stai cu tine si cu ceilalti. In fiecare weekend planuim sa organizam activitati pentru tine. Uite cate lucruri am organizat pana acum:

La Atra ai o atmosfera intima potrivita pentru seri romantice, reuniuni cu prietenii sau ceremonii restranse. Daca planifici un eveniment in plina vara, spatiul de 50 de locuri poate fi prelungit spre panta verde.

Ai un loc pentru focul de tabara, care adauga noptilor de munte farmecul libertatii salbatice. Eleganta arhitecturii minimaliste imbinata cu conturul asimetric al dealului se intalnesc in acelasi gand: Relaxeaza-te, oricat de importanta ar fi aceasta seara.

Pe DN 1: Bucuresti si Campina 92 km, apoi stanga dupa podul de peste raul Doftana, inainte de intrarea in comuna Valea Doftanei. Din Brsov: 61 km pe DN 1 pana in Comarnic, apoi dreapta pe pod la iesirea din comuna.

Comuna Valea Doftanei se afla la intersectie ia D.J. 102 l Campina si Brasov cu D.J. 102 A, care face legatura cu Valea Teleajenului. O portiune de drum, de aproximativ 800m, in apropiere de pensiune, nu este asfaltata(drumul este pietruit).

Atra Doftana
Comuna Valea Doftanei, sat Tesila
Fundatura Cerbului 780B Prahova
Telefon:  +40735.02.01.11,
Email: info@atradoftana.ro
Website: www.atradoftana.ro